maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

ChristenUnie: 'Centrumplan is een prachtig plan'

15 juni 2012 (door WerkendamNet)

DUSSEN - Het centrumplan Dussen is een plan met veel perspectief voor de toekomst van het dorp Dussen, meent de ChristenUnie (CU). Eén van de grootste wensen van de partij voor de kern Dussen is de bouw van de brede school waarin de drie basisscholen (De Regenboog, De Sprankel en De Peppel) onder één dak komen.

"Drie verschillende scholen met allen een eigen identiteit is voor een dorp als Dussen uniek. Vooral de Protestants christelijke school staat de laatste jaren voor de moeilijke taak om voldoende leerlingen te behouden. Met het vormen van de Brede school zijn de drie scholen samen nog beter in staat om hoogwaardig onderwijs te kunnen bieden met behoud van de eigen identiteit. Bij de Brede school komt ook een bibliotheek, peuterspeelzaal, kinderopvang, sporthal en dorpshuis. Afgelopen woensdag hebben de betrokken partijen hierover een overeenkomst getekend", meent de CU.

Weerstand
Op haar website maakt de partij ook melding van de weerstand die er was tegen het eerste plan van de gemeente om alle nieuwe functies in het centrum van Dussen te realiseren. Dussen zou dan te maken zou krijgen met hoogbouw en veel verkeersbewegingen. De Rooms-katholieke kerk in Dussen heeft haar kerkgebouw aangeboden als mogelijk onderdeel van het nieuwe centrumplan. De partij vervolgt: 'Als de gemeente Werkendam en het kerkbestuur het eens worden over de prijs, wordt de kerk verbouwd tot dorpshuis en aula voor de scholen. Uiteraard moet er een locatie komen voor de parochianen om samen te komen. Afgelopen zaterdag werden werd de ChristenUnie al bijgepraat door het parochiebestuur. We werden ook rondgeleid door het kerkgebouw. Dat is nu veel te groot voor het kleinere aantal kerkbezoekers. Een (gedeeltelijk) nieuwe bestemming is daarom een goede optie om het beeldbepalende gebouw te behouden.'

Lees meer over:

Christenunie Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.