woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

ChristenUnie Aalburg wenst niet te betalen voor Woerkums afval

13 juni 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De achterliggende weken zocht wethouder Bas de Peuter van Woudrichem de publiciteit met de stelling geen afval meer op te willen halen. ChristenUnie Aalburg zet daar haar vraagtekens bij op basis van de jaarrekening waaruit blijkt dat er door Woudrichem veel meer afval wordt weggebracht dan vanuit de gemeente Aalburg. De partij vraagt zich hardop af waarom Aalburg het afval van Woudrichem betaald.

De cijfers laten zien dat totaal 60 % van het afval uit Woudrichem komt en afkomstig is van 56 % van de woningen. De partij nuanceert de getallen door aan te geven dat de cijfers eignelijk verwarrend zijn, omdat de afvalstroom van het milieustation wordt vergeleken met de gemeentewerf in Aalburg.  

ChristenUnie (CU): "De cijfers zijn niet verder gedifferentieerd naar gemeenten maar wij vernemen wel dat  juist meer restafval en huisvuil vanuit Woudrichem wordt gebracht. En die cijfers willen we ook zien. Wij hebben geen problemen met verschillende tariefsystemen voor afval maar dat betekend ook dat je tariefdifferentiatie aan de poort van het milieu-station moet toepassen. Zeker als er acties worden gevoerd voor gratis groen kan dat niet zomaar zonder goed overleg met mede-eigenaar Aalburg."

Droge ogen
De partij meent dat er naar de totale afvalverwerking gekeken moet worden: zowel naar ophaal als naar afvoer. "Dan krijg je een veel reëler beeld. Wat ook de gevraagde vergelijking tussen gemeenten  naar voren kan komen."

De CU laat via de website wetenhet opmerkelijk te vinden dat beide wethouders (Aalburg en Woudrichem) "met droge ogen durven beweren dat zij niet wensen te voldoen aan de taakstellende bezuiniging van 33% die aan alle gemeenschappelijke regelingen is opgedragen met de motivatie dat zij daar niet schriftelijk van op de hoogte zijn gesteld. U bedoeldt dat ze zijn vergeten een brief naar zichzelf te sturen. Zo verlies je alle geloofwaardigheid ook naar andere regelingen waar we wel een grote broek aantrekken."

Lees meer over:

politiek afval
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.