donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Gehandicapte burger lost eigenhandig diefstal op

12 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het oplossen van een diefstal is meestal voorbehouden aan de politie. In een enkel geval doet de burger dat zelf, zoals Willem Willemsen uit Werkendam. In de nacht van zaterdag op zondag, vermoedelijk rond half 3, werd van zijn erf aan de Zevenhuizen zijn ligfiets gestolen. Een voertuig dat Willemsen niet kan missen, daar hij gehandicapt is. Inmiddels heeft hij zélf zijn fiets achterhaald, is de vermoedelijke dader bekend, werd de aangifte gedaan, maar kreeg hij zijn eigendom nog niet terug. Een regelrechte domper...

De fiets in kwestie is een Sinner Comfort, gespoten in een bijzondere kleur groen en voorzien van speciale aanpassingen die het Willemsen mogelijk maken zich te verplaatsen. Het was hem er dus aan gelegen zijn eigendom terug te vinden. 'Zondagochtend zijn we overal wezen zoeken. We dachten nog: "Kozakken Boys heeft feest, dus het zullen baldadige jongens geweest zijn. Die fiets ligt wel ergens." Niets bleek minder waar. We zijn bij alle cafés geweest, op de sluis, overal.'

Te koop
Willemsen liet het er niet bij zitten en deed vervolgens zondagmorgen rond 10.00 uur aangifte via het internet. Op maandagmorgen kreeg het verhaal een onverwachts staartje toen zijn vrouw een Sinner Comfort-fiets zag staan op Marktplaats. 'Deze werd te koop aangeboden door een Werkendammer,' aldus de gedupeerde, die naam, adres, alles had nagepluisd. 'Dat moest mijn fiets zijn. Er zijn er maar een paar van in Nederland en zeker met die bijzondere aanpasingen.' Hij belde vervolgens de Hermandad. Deze liet hem weten vooralsnog weinig te kunnen doen, omdat eerst geconstateerd moest worden dat het werkelijk om de fiets in kwestie ging. Wel kreeg hij de tip mee zich als koper voor te doen en zeker te gaan kijken. Willemsen schakelde een vriend in die daarop de eerste contacten met de verkoper legde.

Uiteindelijk kwam het tot een afspraak en gingen beiden naar een adres in Gorinchem, aan de Mollenburgseweg. Aldaar constateerde Willemsen dat het zijn fiets was, gelet op de kleur en de bijzondere aanpassingen. Kordaat als hij was werd de verkoper door hem aansprakelijk gesteld voor diefstal en heling en wachtte men de komst van de inmiddels gebelde politie af. Deze kwam na enige tijd en nam van beide partijen een verklaring af.

Om het hand
De bijzondere driewieler staat nu op het politiebureau in Gorinchem in afwachting op het moment dat de Officier van Justitie het dossier ter hand gaat nemen. Wanneer dat gaat gebeuren, is onbekend. Tot die tijd moet de gehandicapte Willemsen lijdzaam wachten en het zonder fiets doen. 'Daar ben ik nog het meest teleurgesteld over,' liet hij de redactie telefonisch weten. 'Ik zit nu behoorlijk om het hand.'

(Op de foto een Sinner Comfort. De fiets van Willemsen heeft een andere kuipstoel.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.