donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Huiskostenvergoeding voor Kledingbank Altena

12 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Op maandag 11 juni stond het beleidsplan schuldhulpverlening op de agenda van politek Werkendam. Tijdens de bespreking van de Commissie Inwoners stelde de ChristenUnie (CU) dat, naast de hulp in de vorm van schuldhulpverlening, de Voedselbank en de Kledingbank een belangrijke plaats innemen om mensen in een 'moeilijke' financiële positie te kunnen helpen.

De Kledingbank Altena heeft een verzoek neergelegd bij de gemeente Werkendam om een tegemoetkoming in de huurkosten voor haar onderkomen. Uit de beantwoording van de wethouder op vragen van de CU blijkt dat het college dit gaat doen. Samen met de twee andere Altena gemeenten gaat men de huisvestingskosten (ca. € 2000,- per jaar) van de Kledingbank betalen. 

Doel
Het doel van de Stichting Kledingbank Altena is kleding en kledingaccessoires aan te bieden aan mensen die dit (tijdelijk) niet zelf kunnen bekostigen. 'De gemeente Werkendam heeft altijd een ruimhartig armoedebeleid gehad en onderstreept dit bij deze nogmaals' aldus ChristenUnie fractievoorzitter Hennie Schermers.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.