vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Pech voor Ruitenberg in Emmen

11 juni 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Nadat afgelopen zaterdag de achtste wedstrijd is verreden voor de coureurs die strijden om de Nederlandse kampioenschappen is het seizoen inmiddels over de helft. Sleeuwijker Phil Ruitenberg was vastbesloten om in Emmen weer wat punten goed te maken die hij in de laatste wedstrijden verloren had maar helaas liep het anders.

In de tijdtraining zette Phil nog een keurige tweede tijd op de klokken en mocht zo vanaf de eerste rij aan zijn wedstrijden beginnen, na een prima start leidde Phil in de eerste manche de wedstrijd totdat Henri Compagner door een schakelfoutje van Phil langszij wist te komen.
Doordat ook de grip niet optimaal was door de koude en winderige omstandigheden kon Phil geen tegenaanval meer inzetten en moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

De tweede race begon hetzelfde, ook nu weer nam Phil de leiding maar in de tweede ronde ging het helemaal mis. Het voorwiel van de Honda schoof weg en met een forse klap eindigde de race van Phil Ruitenberg in de bandenstapels.
De schade aan de Honda was zo groot dat verder rijden onmogelijk was en de eerste nulscore van het seizoen was een feit. ”Dit is echt verschrikkelijk
jammer, ik kijk nu tegen een grote achterstand aan in de puntenstand maar het seizoen is nog lang en niets is onmogelijk” aldus een balende maar strijdbare Phil Ruitenberg. (Archieffoto Phil Ruitenberg)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.