woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Andries Visserhuis na restauratie weer open

11 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Aanstaande zaterdag 16 juni gaat het Andries Visserhuis van de Historische Vereniging Werkendam en De Werken weer open. de lokatie werd grondig gerestaureerd.

In eerste instantie werd gedacht dat een maand voldoende zou zijn om alle werkzaamheden uit te voeren. Een ‘APK met een kleine beurt’ bleek niet voldoende en uiteindelijk werd het dus een ‘hele grote beurt’. Aansluitend op de restauratie heeft schilder Lodewijk van Oord het verenigingshuis onder handen genomen. Het gemeentelijk monument ziet er na de schilderbeurt binnen weer uit als een juweeltje.

Boek
De heropening biedt tevens kans het boek ‘Effe naor straot’ aan te schaffen dat werd uitgegeven ter gelegenheid van het twintig jarig bestaan van de vereniging. In het boek is het wel en wee opgetekend van de Hoogstraat, de oudste en nog altijd belangrijkste straat in het centrum van Werkendam. Het boek is een passend vaderdagcadeau.

Het Andries Visserhuis, Slikstraat 15, is iedere zaterdag open van 10.00-12.00 uur.
Mensen die een bezoek brengen aan de braderie in Sleeuwijk kunnen eveneens leden van de Historische Vereniging ontmoeten achter een kraam.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.