Sunday 26 September 2021

Alles over Altena

650 jaar visrechten historisch gevierd

11 juni 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM -  Een straffe wind waait over Merwede en Maas, de viswateren van de poorters en poorterskinderen van Woerkum. Nietsvermoedend schonk heer Dirc Loef van Horne 650 jaar geleden visrechten aan de Woudrichemse bevolking. Na zesenhalve eeuw bestaan die nog steeds en dat werd zaterdag gevierd. Speciale aandacht is er voor de man die in opdracht van de gemeente Woudrichem zich hard maakt voor het behouden van dit unieke recht, jurist Jacob Gelderblom. Het is weliswaar een Bliek, aldus burgemeester Petter, maar desondanks zet hij zich met passie in voor het vischrecht.

Lees hier het hele artikel...
 

Lees meer over:

woudrichem visrechten 650
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.