zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Willem van Oranje zet mensen in het zonnetje op jaarmarkt Aalburg

8 juni 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Sinds vorig jaar zijn leerlingen van de middelbare school verplicht om een maatschappelijke stage te doen. Kortweg gezegd: vrijwilligerswerk. Leerlingen gaan nadenken wat zij kunnen betekenen voor anderen en wat zij zelf leuk vinden om te doen. Dat blijkt nu al een goed plan te zijn.

Op de aankomende jaarmarkt van Aalburg op 16 juni staat het Willem van Oranje College met een aantal leerlingen en die bezoekers vragen of zij weten wat maatschappelijke stage inhoudt. Maya Louwerse, stagemakelaar Het Willem: 'We vragen aan de bezoeker of zij zelf iemand weten waar de leerlingen van het Willem iets voor zouden kunnen betekenen. Het kan zijn omdat iemand veel voor die persoon betekent of dat iemand een moeilijke periode heeft meegemaakt en dat hij of zij best eens in het zonnetje gezet mag worden.'

Verdiend
De "klus" voor degene die zo wordt aangemeld mogen mensen zelf bedenken, iets wat bij die persoon past. Te denken valt aan een etentje of er moet iets gedaan worden in de tuin of een klein klusje in huis. Aan het einde van de dag worden de inschrijvingen doorgenomen en wordt daaruit gekozen. 'Voor diegene gaan we dan na de zomervakantie de maatschappelijke stage uitvoeren. Dus kom ook naar de jaarmarkt en meld iemand aan die het verdiend heeft,' besluit Louwerse.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.