maandag 6 december 2021

Alles over Altena

De businesskoffie smaakte goed bij Krachtstroom

7 juni 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA / NIEUWENDIJK - Editie vier van Open Coffee Altena kan worden toegevoegd als 'succesvol' in de verleden reeks van bijeenkomsten. Ruim tachtig ondernemers, bestuurders en andere initiatiefrijke geesten bezochten het business netwerk dat dit keer zijn plek vond in Nieuwendijk bij Krachstroom Creatie | Communicatie.

Na de openingsvoorzet door initiatiefnemer Cor Spek (LinkedIn Ondernemend Altena) nam Jaqueline Munnik (Krachtstroom) de bal over en verwelkomde alle aanwezige netwerkers. Op de (rode) Coffee Stip introduceerde zij Krachtstroom als 'creatief, veelzijdig en to-the-point.' Het bedrijf zetelt in het voormalige Tavenu en Munnik en companen wisten het pand om te toveren tot 'zeer eigentijds' en 'multifunctioneel'. De vierde edite van het open coffee-evenement voltrok zich dan ook in de diverse ruimten van het gebouw. De lokatie biedt plek aan meerdere bedrijfjes en het was daarom interessant om op deze manier een kijkje in andermans keukens te nemen.

Ambachtelijk
Op de Coffee Stip (de 90 seconden pitch) stonden Jos Korthout (sociaal pedagogisch hulpverlener) en Peter Kant (Veiligheidsadviseur). Beiden brachten in deze zendtijd hun dienst voor het voetlicht. En met succes, want binnen het half uur wist Kant twee afspraken te boeken. 
Patrick Schalken (Schalken Telecom Service uit Hank) bezocht de netwerkbijeenkomst voor de tweede keer. Hij waardeerde het initiatief en noemde het 'gezellig en zinvol.' Met name de laagdrempeligheid ervaarde hij als een grote plus. Een mening die gedeeld werd door Ad Pellicaan (Maasland uit Sleeuwijk). Pellicaan was er voor de eerste keer en waardeerde vooral het informele karakter van de meeting. Ook het tijdstip, in de ochtenduren, vond hij uitermate prettig. Henri Verhagen (MaxServe) twitterde: 'Gezellige drukte, veel interessante gesprekken & heerlijke koffie tijdens Open Coffee Altena.' HR specialist Monique Otgaar sloot aan: 'Open Coffee Altena was een succes, wat mij betreft. Ik heb leuke mensen ontmoet.'

Tijdens de bijeenkomst werd er tweeënhalve kilo koffie genuttigd: samen goed voor een 250 kopjes koffie: Cappucino, (dubbele) Espresso en meer.... The Graphic Barista verzorgde met ambachtelijke toewijding voor goede koffie (en thee) die tongstrelend - en meerdere malen - voorzien werd van lekkernijen door Sweet Ima. Die elementen vormden het succesvolle decor van Open Coffee Altena 4.0. Enthousiaste deelnemers deden de rest. Gesprekken zoemden door de ruimte en visitekaartjes gingen van hand tot hand. Maar liefst 39 mensen gingen geanimeerd (gratis) op de (LinkedIn) foto, professioneel geregeld door Licht-Werk.

Live radio
Dat Business Network Open Coffee Altena goed in de smaak valt, mag onder meer blijken uit de besprekingen die op dit moment gaande zijn met radio Aalburg FM om één van de komende bijeenkomsten live op de radio te brengen. Een uitzending direct vanaf de koffievloer zogezegd. Spek laat in een reactie weten: 'Een bijzonder leuke geste van Aalburg FM waar wij uiteraard graag aan zullen meewerken. Binnenkort worden weliswaar de laatste details nog besproken, maar ik verwacht dat dit idee van de grond gaat komen. Een mooie kans voor de dan aanwezige ondernemers om direct in de spotlight te komen. Een mooie vorm van free publicity. Voor hen, maar uiteraard ook voor ons.'

Volgende...
Kortom, de ondernemersontmoeting was 'zinvol, succesvol, gezellig, goed georganiseerd', aldus enkele superlatieven die in het voormalige dorpshuis werden opgetekend. De eerstvolgende ontmoeting is op 13 september in Giessen (Jagerspad 30) waar Bibliotheek Altena gastheer zal zijn. Opgeven kan al via www.ondernemendaltena.nl of via LinkedIn Ondernemend Altena (Events). (Foto's Licht-Werk)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.