Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Verhalen gezocht van (klein)kinderen van ‘foute’ ouders

5 juni 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Voor een verhalenbundel is schrijfster Bettina Drion op zoek naar (klein)kinderen van ‘foute’ ouders die hun verhaal door haar willen laten vertellen en publiceren. Met deze verhalenbundel wil zij een bijdrage leveren aan de discussie over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog: hoe kwamen ‘foute’ keuzes tot stand en wat waren de gevolgen hiervan voor de nabestaanden?

Haar vorig jaar verschenen roman Porselein, een verhaal gebaseerd op het NSB-verleden van haar grootvader, kreeg goede kritieken in de landelijke pers. (TV Ochtendspits over Porselein: ‘Een prachtig boek. Het dilemma: wil je er alles over weten, of juist niets mee te maken hebben, is heel mooi beschreven’). Zie ook: www.bettinadrion.nl

Bettina heeft voor haar vorige boek veel onderzoek gedaan in de archieven van het Brabants Historsich Informatie Centrum (BHIC). Het BHIC heeft kilometers aan archieven in zijn depots liggen. Mooi, waardevol en erg nuttig bij historisch onderzoek. Geschiedenis krijgt echter pas een gezicht door een persoonlijk verhaal. Daarom ondersteunt het BHIC haar onderzoek voor dit nieuwe boek van harte.

Verhalen
Denkt u dat uw verhaal of dat van uw familie geschikt is om deel uit te maken van deze verhalenbundel, neem dan contact op met Bettina Drion (info@bettinadrion.nl).

Ook op Woudrichem.net zijn verhalen te vinden over de regio ten tijde van Wereldoorlog twee. Dit (o.a.) in samenwerking met Wiebe de Ringh.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.