vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Megaschenking voor Alpe d'Huzes

4 juni 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Tim van Mastrigt, één van de teamleden van het Altena College die deze week per fiets de Alpe d'Hues zal beklimmen, werd afgelopen vrijdag verrast met een cheque ter waarde van 20.750,-- euro. Tim zat niets vermoedend in zijn les en werd volkomen overrompeld door deze bijdrage. De rest van de klas en enkele leraren werden getrakteerd op gebak om de schenking nog feestelijker te maken.

De cheque werd overhandigd door Lars van Heukelum, zoon van Nico van Heukelum, directielid van Hakkers B.V. De heer van Heukelum heeft samen met diverse relaties van het bedrijf deze schenking mogelijk gemaakt. Door deze grote bijdrage komt het totaalbedrag dat Tim heeft opgehaald op bijna 26.000,-- euro, welk bedrag ten goede komt aan het KWF Kankerbestrijding.

Beklimmen
Alpe d'HuZes is het wieler­evenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zes maal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. De eerste editie van de actie in 2006 zorgde al voor een opbrengst van ruim 370.000 euro. In 2007 fietste de vele deelnemers meer dan 1 miljoen euro bij elkaar. In 2008 werd het recordbedrag van ruim 3,6 miljoen euro opgehaald en in 2009 bijna 6 miljoen. Maar liefst 12,1 miljoen was het eindbedrag in 2010 terwijl het fantastische eindbedrag van Alpe d'HuZes 2011 20,1 miljoen euro was.

Missie
De Stichting Alpe d'HuZes hanteert een strikt antistrijkstokbeleid: alle giften gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds. Afgelopen jaren werd met dit geld het onderzoeks- en revalidatieprogramma A-CaRe gestart, waarmee kankerpatiënten beter en sneller kunnen herstellen. Een belangrijk en uniek onderzoek dat revalidatie voor alle kankerpatiënten binnen handbereik moet brengen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.