woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Biesboschzwemmers scoren vijf top tien noteringen

4 juni 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven hebben vijf zwemmers van de Biesboschzwemmers afgelopen weekend deelgenomen aan de Kring Speedo Finale 2012 (KSF2012). Voor Tom Kruis, Julia Verhoeven, Ilse van de Pol en Femke Golverdingen was dit de laatste keer. Simon Schmidt mag, als hij zich weet te plaatsen, volgend jaar nog meedoen. Simon was met vijf top 10 klasseringen de beste deelnemer. Aan deze wedstrijd mochten per afstand de beste twintig zwemmers deelnemen.

Simon kwam aan de start van de 100 vrije slag, 100 rugslag, 100 schoolslag, 200 wisselslag en 50 vlinderslag. Op de ‘vrij’ en ‘school’ werd hij tiende, de rugslag was goed voor een zevende plaats. Op de wisselslag werd Simon vijfde in een nieuw persoonlijk record en op de vlinderslag sprint werd Simon vierde.

Julia wist vier persoonlijke records aan te scherpen en kwam op zes afstanden aan de start. Op de 400 vrije slag en 100 rugslag behaalde ze met de dertiende plaats haar beste klasseringen. Op deze afstanden verbeterde ze ook haar persoonlijke records. Halverwege de afstanden wist ze ook nog haar tijden aan te scherpen. Dus op de 50 rugslag en 200 vrije slag was ze nu sneller dan ooit. Op de 100 vlinderslag werd ze zestiende , terwijl de 100 schoolslag en 200 wisselslag goed was voor een zeventiende plaats. Op de 100 vrije slag werd Julia achttiende.

De laatste die tijden wist te verbeteren was Tom. Hij verbeterde zich op de 100 vrije slag en op de 50 en 100 schoolslag. Op de schoolslag en 200 wisselslag behaalde Tom met een elfde plaats zijn beste klasseringen. De twaalfde plaats haalde hij op de 100 ‘vrij’ en 100 vlinderslag. Op zijn laatste afstand, de 400 vrije slag, werd Tom zestiende.

Voor Ilse en Femke waren er geen persoonlijke records, maar zij lieten wel goede races zien dit weekend. Femke kwam alleen aan de start op de 400 vrije slag en werd op deze afstand twintigste. Voor Ilse waren de achttiende plaats op de 200 wisselslag de beste klassering. Een plaatsje lager werd ze op de 100 rugslag, schoolslag en vlinderslag. Op haar laatste afstand, de 100 vrije slag, werd ze twintigste. Op de rugslag en schoolslag bleef ze heel dicht bij haar beste tijden.

Clubkampioenschappen
Met nog de clubkampioenschappen aan het einde van deze maand zit het seizoen voor de zwemmers er bijna op. Tot half juli wordt er nog getraind en dan is het vier weken vakantie en zal medio augustus de voorbereiding op het nieuwe seizoen beginnen.

Enkele dagen eerder had Sanne van de Pol op de 50 vrije slag zich weten te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen Sprint. De limiet was voor zwemster geboren in 1996 en later en dit maakt de prestatie van Sanne des te specialer. Sanne is geboren in 1998 en bleef 0,4 seconden onder de tijd. Op 23 juni zal zij in Heerenveen aan de start verschijnen en zoals het er nu uit ziet, zullen er meer dan 100 meisjes in haar categorie meedoen.

Op de foto (staand) Ilse van de Pol, Simon Schmidt en Tom Kruis, (zittend) Femke Golverdingen en Julia Verhoeven.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.