dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Onduidelijkheid rond Plassengebied Veen

2 juni 2012 (door AalburgNet)

VEEN -  Het bestuur van de Veense Put hield op 25 mei een ledenvergadering. Tijdens deze vergadering zou er gestemd moeten worden over de beslispunten die de gemeente eerder had voorgelegd. Echter voor stemming werd een motie van wantrouwen tegen het bestuur ingebracht vanuit de leden. Een meerderheid steunde die motie. Het college was in mei nog vol optimisme over een goede afloop en had hier ook veel signalen over ontvangen. Er is nu een onduidelijke situatie onstaan.

Verschillende politieke partijen hebben daarom om een extra raadsbijeenkomst gevraagd en willen meer informatie. Het college van Burgemeester en Wethouders heeft via een beknopte brief inmiddels meer informatie aan de raad gegeven. Verder zal er een extra besloten informatiebijeenkomst komen waarin het college de gemeenteraad de zaak uit de doeken zal doen. De bijeenkomst is besloten gezien de gevoeligheid van 'het dossier.' 

Extra krediet
Verder is nog niet duidelijk of het voorstel voor een extra krediet van 100.000 euro in juni aan de orde zal komen. Dit voorstel werd in mei nog van de agenda gehaald en verschoven naar de vergadering van juni. Het voorstel staat niet op de agenda van de opinierende raadsvergadering.

ChristenUnie Aalburg diende  alvast de volgende vragen inbij het college:

"Via informele kanalen zijn we op de hoogte van een voorstel van de VVE aan de gemeente en een afwijzigng van dit voorstel door de gemeente. Ook hebben we begrepen dat het bestuur van de VVE zou zijn weggestuurd en er dus geen zicht is op een juridisch houdbare overeenkomst.

1.       Kunt u aangeven (eventueel vertrouwelijk) welke argumentatie is gebruikt om het verzoek af te wijzen. Bevat het elementen die regie op de put mogelijk maken en permanente bewoning te controleren en te weren?
2.      Wat zijn de gevolgen van de vergadering van 25 mei van de VVE voor het raadsvoorstel wat is opgeschort? (ChristenUnie)

Lees meer over:

veense put
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.