Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Woudrichems Statenlid stelt Brabant-norm voor

2 juni 2012 (door WoudrichemNet)

REGIO / WOUDRICHEM - Op voorstel van het Woudrichemse CDA-statenlid Roland van Vugt zal de provincie paal en perk stellen aan bovenmatige salarissen voor gesubsidieerde instellingen. Op zijn voorstel wordt subsidie door de provincie geweigerd indien salarissen binnen deze organisaties boven het door de provincie vastgestelde maximum komt.

Oorspronkelijk zou dit maximum worden vastgesteld op € 193.000,- (de zogenaamde Balkenendenorm). De CDA’er stelde voor het maximum naar beneden bij te stellen tot € 148.000,-. Van Vugt: ‘Iedereen moet de broekriem aanhalen en wat ons betreft is matiging een deugd. Daarom vinden wij het noodzakelijk om een lagere maximumnorm vast te stellen: de Brabantnorm.’

Steun
Van Vugt kreeg steun van een ruime meerderheid van de Brabantse partijen. Alleen VVD en D66 zagen liever de hogere Balkenendenorm ingevoerd in plaats van de Brabantnorm.

Dat het nodig is een salarismaximum te stellen blijkt volgens Van Vugt uit de overzichten van 2007 en 2011 van gesubsidieerde instellingen. Waar in 2007 er slecht 1 Brabantse organisatie in de buurt van de Brabantnorm kwam, blijkt dat in 2011 er al vier over heen gaan. Verbijsterd was Van Vugt dat er bij twee organisaties in 2007 nog een beloning gold van € 101.000,- resp. € 103.000. In 2011, vier jaar later dus, midden in recessietijd, zaten zij boven de Brabantnorm op € 157.000,- resp. € 150.000,-. Dat zijn salarissprongen van meer dan 10% per jaar. Dat is niet meer uit te leggen, vindt Van Vugt. Het gaat hier nota benen over organisaties, die dankzij belastinggeld kunnen functioneren. 

Na de zomer zal de Brabantnorm in Brabant naar verwachting worden vastgesteld

Lees meer over:

politiek woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.