woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Speelbos in Dussen geopend

31 mei 2012 (door WerkendamNet)

SpeelbosDUSSEN - Woensdagochtend 30 mei opende wethouder Peter van der Ven, samen met raadslid A. Versluis, officieel ‘het speelbos’. Dit deden zij samen met leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de drie Dussense basisscholen.

Afgelopen periode is tegenover de nieuwe wijk Zandweide in Dussen de eerste natuurlijke speelruimte voor kinderen in de gemeente Werkendam aangelegd. De zogenaamde "groene, ruige ruimte." Een groene, ruige ruimte heeft een groen/blauwe inrichting: bomen, planten en water met als doel kinderen achter de computer vandaan te halen en ouderwets te laten spelen en ravotten.

Natuur
Het speelbos is bijzonder, omdat er alleen maar gebruik is gemaakt van natuurlijke materialen. Zo staan er tipi's, hutten in de vorm van een indianentent, die gemaakt zijn van wilgentakken. Ook de bestaande natuur is ‘verwerkt’ in het speelbos.

Het speelbos ligt bij het bosje aan de Zandweide, aan de westkant van Dussen. (Foto Gemeente Werkendam)

Lees meer over:

Werkendam speelruimte
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.