donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Wandelen met de Historische Vereniging

30 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / ALMKERK - Op woensdagavond 6 juni 2012 organiseert de Historische Vereniging Werkendam een wandeling door Almkerk. In 1277 wordt de naam Almekercke voor het eerst aangetroffen in oude documenten. Het kasteel Altena - zetel van de Heren van het Land van Altena - werd al in 1230 gebouwd. In de zestiende eeuw is er slechts een verwoest kasteel over en tegenwoordig rest nog een verhoging in het landschap.

De gids Johan Koekkoek neemt het gezelschap mee op reis door Almkerk en vertelt ook de historie van het dorp. Zijn broer Job heeft er al eerder een fraai boekje ´Gaandeweg Almkerk´ over geschreven. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur en na afloop is er koffie mét appelgebak in een historisch pand dat bekend is onder de naam ´Het Wapen van Emmickhoven´.

Meewandelen
Wilt u ook meewandelen? U kunt zich tot uiterlijk 1 juni a.s. opgeven bij Hannie Visser per mail (hanviskie@gmail.com) of telefonisch (06 – 54733819). Leden betalen vijf euro en niet-leden zeven euro. Om 18.30 uur verzamelen bij de Bibliotheek te Werkendam, zodat het vervoer gecombineerd kan worden. De wandeling start om 19.00 uur bij de Soos in Almkerk.

Meer info: www.historiewerkendam.nl

Zie ook De Agenda op Woudrichem.net.

Lees meer over:

Werkendam Almkerk wandeling
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.