vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Lipdubbing door Altena College

29 mei 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - Vrijdag 25 mei 2012 vonden de filmopnamen van de Lipdub van het Altena College plaats. De leerlingen stortten zich vol enthousiasme op het project. Want wat ga je doen met de leerlingen van Havo-4 en Atheneum-4 in een week dat klas 1 en 2  toetsweek hebben en de derde klassen en Atheneum-5 op werkweek zijn? En de rest heeft examen? Precies, danmaak je een Lipdub.

Het idee van een Lipdub is dat je je (school)gebouw en haar cultuur op een ludieke wijze presenteert, waarbij de leerlingen zichzelf natuurlijk ook in beeld mogen brengen.

De school werd vooraf in zeven trajecten, 'lokaties', verdeeld en er werd zes minuten hippe muziek gemixt. De klassen (H4A t/m H4F, A4A tot en met A4C) kregen een locatie toegewezen en 45 seconden van de muziek. De opdracht daarbij was dat elke klas een act bedacht die liep van begin tot einde van de toegewezen locatie en die niet langer duurde dan 45 seconden. De volgende klas nam het van dat punt weer over enzovoort, tot het eindpunt van de laatste klas. Hierna zou de camera uit het raam 'kijken' en een massadans van de leerlingen op het binnenplein filmen.

Première
Woensdag 30 mei om 19.30 uur is de première van The Making-Off en de lancering van de Lipdub Altena College 2012 voor ouders en andere familieleden. Hierbij is ook een prijsuitreiking voor het beste filmwerk, edittingwerk, decorbouwers, scriptschrijvers, fotografen en producers die het beste werk hebben geleverd. Deze mensen worden extra in het zonnetje gezet.

Lees meer over:

altena college Sleeuwijk lipdub
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.