donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

René Ruitenberg spreekt in Andel

26 mei 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Op zondagochtend 3 juni zal marathonschaatser René Ruitenberg spreken in de Vrije Evangelische Gemeente (VEG) De Koningshof. Ruitenberg is professioneel sportman en topschaatser. Jarenlang was marathonschaatsen zijn grootste passie. In zijn goed gevulde prijzenkast ontbreekt in feite nog maar één trofee: de Elfstedenbokaal! Strijdlust en doorzettingsvermogen brachten hem de zege van honderd dagtochten en zeven marathons in de afgelopen twintig jaar.

Deze gepassioneerde man uit Wezep heeft meer in huis. Hij is getrouwd, vader van drie kinderen en initiatiefnemer van een Bijbelstudiegroep voor sporters die maandelijks bij elkaar komen. Sinds 1 april 2010 is hij directeur van de Christelijke Sportstichting Sports Witnesses, die ook de sport-Bijbel Meer dan overwinnaars uitgeeft. Zelf getuigt hij ervan dat hij voorheen als een ‘schijnchristen’ door eht leven ging. Jarenlang zat hij in de kerk, maar zijn gedachten waren vervuld van sport, vrouwen, geld en roem. Maar nu heeft hij nog meer passie voor Jezus dan voor het schaatsen, aldus de schaatser.

Radicaal
In 2003 veranderde zijn leven radicaal. Na het plotselinge overlijden van zijn schoonzus kwam hij tot het besef dat zijn leven tot nu toe tot weinig zegen voor anderen was geweest. Dit leidde uiteindelijk toe dat hij zich inzet voor een project in Afrika en stichtte: René Kids centre, dat een kindertehuis gebouwd heeft voor kinderen in Namibie, zonder ouders of stabiele thuissituatie.

De media richten zich, als het over sport gaat, voornamelijk op prestatie en scoren. Ruitenberg daarover: “Als je topprestaties neerzet, ben je pas interessant. Dat zegt veel over de media zelf. Ik zie het als een vorm van afgoderij. Media zetten sporters op een voetstuk en worden onbewust geestelijk ‘gebruikt’ om de aandacht af te leiden waar het in het leven eigenlijk om draait: om God. Op het geestelijk vlak wil ik graag het geloof delen met anderen. Ik heb vaak getuigd uit traditie, maar had daar geen goed gevoel bij. Nu ik ben aangeraakt door de Heilige Geest komt mijn verhaal anders over, want ik beleef het meer. Ik wil graag de sportwereld en mijn ploeg bereiken. Ik heb het verlangen om van God te getuigen, zowel als schaatser als tijdens spreekbeurten."

Welkom
Bent u benieuwd naar het getuigenis van deze gepassioneerde sportman? Dan bent u van harte uitgenodigd op zondag 3 juni, aanvang 10.00 uur in VEG de Koningshof, Burgemeester Van der Schansstraat 50 te Andel. Voor informatie kunt u terecht bij Petra Vos:  0183-443913.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.