vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Aanhanger ondersteboven op A27 bij Merwedebrug

24 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Woensdagochtend omstreeks 10:45 uur is op de A27 van Breda naar Gorinchem bij de Merwedebrug een auto met aanhanger geschaard en op zijn kop op de rijbaan beland. De houten planken die op de aanhanger lagen waren op de rijbaan terecht gekomen doordat de spanbanden waren losgeraakt.

Omdat het verkeer tussen Werkendam en de Merwedebrug alleen nog gebruik kon maken van de linkerrijstrook ontstond er een forse file. De vertragingstijd liep daarbij in rap tempo op tot ruim een half uur. Op de andere rijbaan ontstond vertraging door kijkers naar het incident. Het verkeer dat vanuit Breda richting Gorinchem wilde rijden, werd geadviseerd om vanaf het knooppunt Hooipolder om te rijden in de richting van Rotterdam, door gebruik te maken van de A59, de A16 en de A15.

Vertraging
Rijkswaterstaat verwachtte in eerste instantie tot 12:30 uur grote hinder voor het verkeer. Maar het vrijgeven van de rijstrook kon echter al om 11:45 uur plaatsvinden. De vertraging was toen nog fors, waardoor het advies om via Rotterdam te rijden enige tijd van kracht bleef.

Lees meer over:

Politie ongeval Werkendam a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.