vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Uitje BKA sportief en succesvol

24 mei 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA  - BedrijvenKring Altena (BKA) trok er afgelopen dinsdag op uit voor het jaarlijkse sportieve uitje. Dit jaar was er keuze tussen  vlotbouwen en kanovaren of een citybike door Leiden gecombineerd met een vaarquiz. In beide gevallen een combinatie van sportief zijn en actief doen.

Bij de eerste activiteit, het bouwen van vlotten, ging het om de overtocht over de plas naar een ander meer. Daar werden de vlotten afgebroken en was er een drankje. Aansluitend bouwde het gezelschap een katapult, waarmee beachgolf gespeeld werd. Dat stond garant voor pret. Tot slot werden de teams verdeeld over drakenkano's en ging de tocht door smalle slootjes en onder lage bruggen door.

De vaarquiz in combinatie met de citybike was 'weten en doen'. Leiden op de fiets voerde langs een afwisselende route met fraaie architectuur, met afwisselend de uitgebreide geschiedenis van stad en natuur. Interessant bleek dat ook schilder Rembrandt een belangrijke rol speelde in Leiden. 

Topdag
Saskia Vonk, één van de deelnemers, laat de redactie weten: Het was een prachtige zonnige dag. Dat, samen met een gezellige groep ondernemers uit het Land van Heusden en Altena, zorgde ervoor dat het een topdag was. Afsluitend hebben wij met zijn allen met een luxe buffet de dag afgesloten.'

Andrea Nieland noteert: 'Naar aanleiding van ons twittercontact hierbij een update van het sportieve uitje van de BKA. Ik was deelnemer en heb meegedaan aan het onderdeel Vaarquiz en citybike (daarnaast was er ook een sportief en actieprogramma). Om 13.00 uur was het vertrek vanaf golfpark Almkreek in Almkerk met de bus richting Leiden. Na koffie met gebak, zijn we gestart met een fietstocht onder leiding van een gids door Leiden. We hebben een aantal interessante plaatsen bezocht, waaronder een aantal hofjes. Na het nodige dorstlessen op een terras zetten we koers richting de sloep die ons door de grachten vaart en ook daar weer een gids die allerlei leuke wetenswaardigheden vertelt over Leiden en de panden waar we langsvaren. Het is natuurlijk prachtig weer, dus het is extra genieten zowel op de fiets als op het water! Aan het eind van de middag halen we met de bus de andere groep op (die van het sportief en actieprogramma) en dan is het op naar een restaurant waar we een heerlijk buffet hebben. Al met al was het een erg leuke dag om de collega-ondernemers uit Altena eens op een andere manier te leren kennen en natuurlijk maakte het prachtige weer het helemaal tot een perfect uitje!'

Ontmoeten
De BKA is vooral bedoeld om ondernemers te kunnen ontmoeten. Dit gebeurt door regelmatig activiteiten te organiseren waar het nuttige met het aangename wordt gecombineerd. De eerstvolgende sessie van BKA is een seminar over bedrijfsopvolging in Dussen op 7 juni. (Zie agenda Werkendam.net)

Lees meer over:

BKA sportief uitje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.