woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Kozakken Boys pakt districtsbeker

21 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM  - Waar de dames van Sleeuwijk de bekerwinst al vroeg veiligstelde maakte de hoofdmacht van Kozakken Boys het zich moeilijk. Uiteindelijk pakte de gemeente Werkendam zowel bij de dames als bij de heren de beker in het district Zuid 1 van de KNVB.

Kozakken Boys kon zaterdag een feestje gaan vieren met de supporters. De ploeg uit Werkendam won de bekerfinale van het district Zuid 1 op het neutrale terrein van Veerse Boys in Raamsdonkveer tegen Kloetinge. Het werd na verlenging 4-2 voor Kozakken Boys. Het was de eerste ‘echte prijs’ dit seizoen. Het leverde een mooie beker op, een medaille en een bos bloemen.

Strafschop
In de reguliere speeltijd scoorde Arif Irilmazbilek de 1-0 uit een strafschop voor de Kozakken. Vervolgens vergat de ploeg van trainer Michel Langerak de wedstrijd in het slot te gooien. Pas in de 63e minuut maakte Ismael Yildirim na een onderschepping er 2-0 van. Uit een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied bracht Kloetinge via Maarten van Rosevelt de spanning terug (2-1).

Er volgde een slijtageslag. Eerst kreeg Jaap Esser van Kloetinge een rode kaart. In de blessuretijd kwam Kloetinge toch langszij uit een kopbal van Josimar Pattinama (2-2). In de verlenging besliste Kozakken Boys de bekerfinale. Twee keer stond Sjoerd v/d Waal aan de afronding. Eerst rondde hij een aanval af en de 4-2 viel uit een strafschop. Daan Esser van Kloetinge kreeg daarbij een rode kaart.

Nacompetitie
Na het winnen de districtsfinale zit Kozakken Boys nu ook in de nacompetitie van de districtsbeker (tegen Leonidas). Eerst gaan de manschappen van Langerak echter de nacompetitie in voor promotie naar de Topklasse. Dinsdagavond moet Kozakken Boys hiervoor aantreden bij ASWH. Zaterdag volgt thuis op De Zwaaier het duel tegen RVVH. (Regiovoetbal.nl)

Lees meer over:

sport kozakkenboys Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.