vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Drie kampioenschapstitels voor Biesboschzwemmers

21 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Met twaalf medailles, 34 persoonlijke records en 6 limieten voor Nederlandse Kampioenschappen mogen de 15 zwemmers terug kijken op vier succesvolle zwemdagen in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. De medailles gingen naar huis met Sanne van de Pol, Thomas Zielhorst, Lukas Schmidt, Bart Schouten en Marcha Admiraal. In Eindhoven kwam de top van zwemmend Brabant aan de start op de Brabantse Zomer Kampioenschappen 2012 (BZK2012).

Sanne was op de 100 schoolslag en vrije slag de beste in haar categorie. Op beide programmanummers wist ze haar beste tijd uit het 50 meter bad aan te scherpen. Ze wist de winst veilig te stellen in de finish, door beter aan te tikken dan haar concurrentes. Op de 50 vrije slag moest Sanne genoegen nemen met zilver, maar ze bleef opnieuw onder de richttijd voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2012 (NJK2012). Dit had ze ook al gedaan op de 100 meter ‘vrij’. De laatste medailles hadden een bronzen kleur en werden behaald op de 50 en 200 schoolslag. Op deze afstanden zaten er helaas geen verbeteringen in.

Laatse titel
Thomas haalde de laatste titel namens de Biesboschzwemmers binnen. Op de 200 rugslag vertrok hij voortvarend en wist dit vol te houden. Met een verbetering van 3 seconden bleef hij opnieuw onder de richttijd voor de NJK2012. Op de 200 vrije slag en 100 rugslag behaalde Thomas zilveren medailles. Op de rugslag verdiende hij een startbewijs voor de NJK2012. De laatste medaille was er op de 400 vrije slag en dit was een bronzen medaille. Door een te snelle start bleek achteraf, wist de concurrentie hem in te halen en werd hij uiteindelijk derde.

Lukas haalde op de 50 rugslag een zilveren medaille, maar helaas zat er geen tijdsverbetering in. Op de 50 vrije slag was deze er wel en hiermee was hij de derde zwemmer die naar de NJK2012 in Drachten mag gaan. Hij werd op de vrije slag sprint vierde. Op de 200 en 400 vrije slag, 100 rugslag en 50 vlinderslag waren er ook tijdsverbeteringen en op de diverse afstanden noteringen bij de top 10 in zijn leeftijd.

Bart en Marcha behaalde beide een bronzen medaille. Marcha deed dit op de 100 rugslag in een persoonlijk record op de 50 meter baan en Bart wist dit te flikken op de vrije slag sprint. Zijn eindtijd was een verbetering van bijna een halve seconde en ruim onder de richttijd voor de Open Nederlandse Kampioenschappen 2012 (ONK2012) die in Amsterdam gehouden worden.

Jade Groeneveld, Tonny Methorst en Chantal Paans beëindigden allen een keer net naast het podium. Jade deed dit op de 100 rugslag, Tonny op de 100 schoolslag en Chantal op de 200 schoolslag. Jade wist op de 50 vrije slag, 100 rugslag, 50 en 100 schoolslag haar tijden aan te scherpen en Chantal deed dit op de 100 vrije slag en schoolslag.

Medailles
Redine van Breugel, Anne Ippel, Tom Kruis, Simon Schmidt, Julia Verhoeven, Mark Visser en Kim Wijnja waren ook in Eindhoven aanwezig. Redine, Tom, Simon en Julia waren voor het eerst tijdens een BZK2012 actief en lieten een goede indruk achter en kunnen in de toekomst mogelijk de winnaars van medailles gaan worden. Anne, Mark en Kim zijn al vaker geweest en waren in de meeste gevallen tevreden met hun tijden en zullen het volgende seizoen opnieuw proberen aanwezig te zijn en het dan nog beter te doen.

De kalender voor de Biesboschzwemmers tot de vakantie laat nog vele wedstrijden zien. Er is deelname aan de Kring Speedo Finale, Nederlandse (Junioren) Kampioenschappen, Wereld Masters Kampioenschappen, Nederlandse Sprint Kampioenschappen en de maand wordt afgesloten met de clubkampioenschappen op 30 juni in zwembad Werkina. De laatste wedstrijd voor de vakantie is op 14 juli in Wijk en Aalburg. Daar wordt dan door de Doornotters de open water wedstrijd georganiseerd. (Op de foto winnares Sanne van de Pol (midden))

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.