vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

ChristenUnie wil geluidsoverlast aanpakken

16 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De ChristenUnie vindt het zeer teleurstellend dat het college van B en W geen keuze durft te maken de geluidsoverlast op de Dijkgraaf den Dekkerweg terug te dringen. Het college verschuilt zich achter het feit dat het wettelijk gezien niet verplicht is om hier wat aan te doen", aldus de partij.

"Men laat de burgers in de kou staan. Een houding die in de ogen van de ChristenUnie (CU) onbegrijpelijk is want er staan 1077 woningen vlak langs deze weg en 351 woningen hebben meer dan wenselijk is last van het geluid." Op vragen van de ChristenUnie of het college bereid is om zich uit te spreken voor een oplossing ging de wethouder niet in. .

Oplossing
De CU is van mening dat met een redelijk eenvoudige oplossing de overlast kan worden teruggedrongen door de weg te voorzien van een zogehten 'Dunne Geluidswerende Deklaag (DGD)'. Dat scheelt al enorm in het geluid.
Bijna alle fracties riepen overigens op tot maatregelen, variërend van het terugbrengen van de maxomum snelheid van 80 naar 60 kilometer per uur tot het aanbrengen van de DGD.

Lees meer over:

politiek Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.