maandag 24 januari 2022

Alles over Altena

Twee mannen raakten gewond bij een bedrijfsongeval.

16 mei 2012 (door WerkendamNet)
 

HANK - Twee bouwvakkers raakten dinsdagmiddag 15 mei 2012 rond 14.40 uur gewond bij een arbeidsongeval in Hank. Het ongeluk gebeurde bij bouwwerkzaamheden aan de Kalversteeg.

Op het terrein wordt momenteel een stal gebouwd. Dinsdagmiddag werd er beton gestort voor de mestkelder. De twee slachtoffer waren bezig met het storten van betonnen muren in bekisting. Beide mannen stonden bovenop de bekisting om de stortbak met beton te geleiden. De stortbak werd omhoog gehouden door een telekraan. Op een gegeven moment was er een lichtflits, waarna de twee mannen in de twee meter lager gelegen mestkelder vielen. Ze kwamen terecht op de betonnen vloer. Met hulp van anderen zijn ze uit de put kunnen komen.

Bliksem
Volgens het ambulancepersoneel waren de mannen niet geraakt door de bliksem en hadden ze ook geen verwondingen die door de bliksem veroorzaakt konden zijn. Ook de 40 meter hoge kraan was niet beschadigd. Vermoedelijk is in de directe omgeving de bliksem ingeslagen en zijn de twee mannen door de luchtdruk weg geblazen. Beide mannen waren goed aanspreekbaar en konden zelf naar de ambulance lopen. Ze zijn voor nader medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Hun verwondingen lijken mee te vallen. Het gaat om een 35-jarige man uit Heesch  en een 59-jarige Pool.

De politie heeft de situatie op foto's vast gelegd en de Arbeidsinspectie geïnformeerd over de gebeurtenissen. Afhankelijk van het letsel gaat de Arbeidsinspectie een nader onderzoek instellen.

Lees meer over:

Politie ongeval Werkendam hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.