maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Twee maal ophalen plastic afval

16 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Werkendam wordt voortaan twee keer per maand het afvalplastic opgehaald. Het CDA stelde eerder vragen hierover. Woordvoerder Otto van Breugel: "De reden dat wij vragen hebben gesteld is omdat  diverse verzoeken vanuit de bevolking bij ons zijn binnen gekomen om de frequentie te verhogen voor het ophalen van de zogenaamde plastic hero zakken. Mensen klaagden over stankoverlast en beperkte opbergcapaciteit." Nu het college de voorstellen heeft omarmd en er ook direct werk van heeft gemaakt, is dat een prima impuls voor het milieu met twee effecten.

Door het  frequenter ophalen komt er minder  plastic  in de grijze container terecht. Dat leidt weer tot lagere verwerkingskosten en gaan naar verwachting meer mensen mee doen. Dat levert meer plastic op. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten.

Lees meer over:

plastic afval Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.