vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CU kritisch over Veense Steeg

15 mei 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - ChristenUnie Aalburg laat zich op de partijsite kritisch uit over de gang van zaken rond de Veense Steeg. Zijdelingse opmerkingen tijdens de jongste raadvergadering, waar niet op gereageerd mocht worden, vielen niet in lekkere aarde. Opnieuw werd in de raad van Aalburg tussen neus en lippen een opmerking gemaakt, waar het college vervolgens een "verstrekkend" antwoord op geeft. De fractie noteert: "En tussen neus en lippen betekent zeker niet dat het wel snor zit."

Een aantal jaar terug werd de Veense steeg een sluis aangebracht om twee redenen. Allereerst werd de Veense steeg verbreed en omdat de bedrijven daarvan profiteren werd (tevergeefs) gepoogt baatbelasting te heffen. Vervolgens ging het om de veiligheid van fietsers. In het brede deel van de Veense Steeg aan Aalburgzijde is dat minder een probleem, in het smallere deel na de sluis ontstaan levensgevaarlijke situaties als vrachtwagens schoolgaande kinderen moeten passeren. "En dat zijn er nogal wat. Kinderen naar de Voetiusschool, jongeren naar het Willem van Oranje College en het Altena College of naar De Schans in Sleeuwijk. Jongeren die naar het Prinsentuin in Andel fietsen. Er is ook nog een behoorlijke groep die nog verder naar het Gomarus fietst', klinkt het CT strijdvaardig

Schade
In het verleden stond er op de verkeerssluis een camera. Als deze stukgereden werd, kon de schade veelal verhaald worden op de automobilist. De partij: "Maar nu is de camera kapot en dat kost kennelijk 40.000 euro die te maken? Formeel zal het college dit besluit mogen nemen, maar dit is zeer tegen de zin van de ChristenUnie. Wij zijn alleen bereid om de sluis weg te halen als er een veilig fietspad ligt. Met Woudrichem zijn er afspraken gemaakt om dit aan te leggen voor het zwembad." De schrijver voegt fijntjes toe: "Overigens heb ik vanavond nog vastgesteld dat er een verbodsbord staat voor voertuigen breder dan 2.10 meter. Dus of de sluis nu dicht staat of niet, kunnen alle vrachtwagens die door de Veense steeg gaan op de bon."

Wordt dus alleszins vervolgt... (Foto CU)

Lees meer over:

veense steeg CU
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.