donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Inbrekers zonder buit in Werkendam en Nieuwendijk

14 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / NIEUWENDIJK: Inbrekers hebben vannacht in het politiedistrict Oosterhout op vier adressen geprobeerd in te breken. In drie van de vier gevallen probeerden de inbrekers door middel van gaatjes boren de toegang te krijgen. Bij een woning in Werkendam werd een raam ingegooid, kennelijk om de autosleutels te pakken die op de vensterbank lagen. Door de klap vielen de sleutels op de grond en waren daardoor onbereikbaar voor de dieven.

 

In de nacht van zondag 13 op maandag 14 mei 2012 is rond 03.40 uur door twee mannen geprobeerd in te breken in een woning aan de Laan van Welgelegen in Werkendam. De inbrekers waren kennelijk uit op de autosleutels. Ter plaatse bleek dat de bewoners wakker geworden waren door een harde klap. Ze zagen vanuit het slaapkamerraam twee mannen in de voortuin staan. Kennelijk hadden deze inbrekers met een hamer het raam boven het keukenblok ingegooid. Ze hadden vermoedelijk van buiten af gezien dat de autosleutels op de vensterbank lagen. Door de klap waren de sleutels op de grond gevallen waardoor de daders er niet meer bij konden. De inbrekers zijn gevlucht in de richting van de Randwijklaan, een van de mannen was een kalende man met een stoppelbaardje. Hij was in het donker gekleed.

Lawaai
in Nieuwendijk werd vannacht rond 04.40 uur ingebroken in een woning in een woning aan de Rijksweg. Ook hier maakten de inbrekers zoveel lawaai dat de bewoners wakker werden. Een van de bewoners ging poolshoogte nemen en zag een lichtbundel in de gang. Zij belde direct de politie. De dieven zijn vermoedelijk zonder buit gevlucht. Wel stonden diverse kasten beneden open die kennelijk doorzocht waren. Door het openboren van het kijkluikje op de voordeur kon het slot van de voordeur handmatig geopend worden.

Lees meer over:

Politie Inbraak Werkendam
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.