vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Handhavingactie 'Nacht van Altena'

14 mei 2012 (door WerkendamNet)

REGIO  - In totaal 75 medewerkers van de belastingdienst, de vreemdelingenpolitie, het Joint Hit Team, de politie Midden en West Brabant, Rijnmond en Haaglanden, de vrijwillige politie Midden West Brabant en de Verkeersregelaarsvereniging Gilze Rijen hebben op drie plaatsen in Altena een handhavingsactie gehouden. De actie vond plaats op zaterdagavond 12 mei van 19.30 uur tot 02.00 uur in de nacht.

De controle was bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen en daarmee het aantal verkeersslachtoffers te verminderen. Tijdens het zomeroffensief (met tegenhoudacties) zet de politie extra agenten in bij de strijd tegen overvallen, straatroven en inbraken. Door duidelijk zichtbaar te zijn, probeert de politie criminelen tegen te houden. Verkeersdeelnemers die gecontroleerd werden tijdens de actie kregen uitleg over het doel ervan.

De belastingdienst heeft totaal over de drie controleplaatsen op tien auto's beslag gelegd waarvan er twee direct getakeld zijn en met de andere 8 regelingen getroffen zijn. Zij inde direct 13.500 euro.

Resultaten voor de Werkendamse Tol:

■292 blaastesten zijn op straat afgenomen
■ Er zijn 10 processen verbaal opgemaakt voor het niet tonen van het rijbewijs, 6 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 1 voor een kapotte buitenspiegel en 1 bestuurder had te veel alcohol genuttigd (550 ug/l.)
■ Het Joint Hit team controleerde 10 auto's van diverse nationaliteiten waarbij zij 1 persoon met 46 gram hennep een boete van 230 euro oplegde die direct betaald werd, 1persoon met 15 gram hennep ontving een dagvaarding en 2 personen die een gebruikershoeveelheid hennep bij zich hadden deden daar vrijwillig afstand van.
■ De belastingdienst trof onder de bestuurders 7 personen die nog niet hun betalingen hadden voldaan.
■ De vreemdelingendienst voerde 25 controles van inzittenden van diverse buitenlandse voertuigen uit, maar vond geen bijzonderheden.

Resultaten voor de controlepost bij de Andelse Sluis:

■ Er zijn 2 bekeuringen uitgedeeld voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en 1 voor het niet kunnen tonen van het kentekenbewijs, 1 beschonken bestuurder ontving een boete omdat hij 225 ug/l alcohol in zijn bloed had, 1 persoon kon zijn legitimatiebewijs niet tonen, en 1 beginnende bestuurder reed onder invloed drugs
■ Ook hier had de belastingdienst 7 personen die niet hun belasting hadden betaald.

Resultaten voor de controlepost Kromme Nol:

■Er zijn 10 blaastesten gedaan voor alcoholcontrole daarbij waren er 2 overtreders (respectievelijk 290 en 225 ug/l), 1boete voor het rijden zonder rijbewijs, 3 boetes voor te gladde banden, 1 boete voor een lekke uitlaat, 1 persoon werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg, 1bestuurder kon zijn rijbewijs niet tonen en 1 kon zijn kentekenbewijs niet laten zien
■ De belastingdienst trof hier 8 personen aan die nog moesten betalen
■ De vreemdelingendienst hield 28 controles van diverse inzittenden van buitenlandse voertuigen.

Ook politiemotorrijders voerden controles uit, hun resultaten waren:

■5 proces verbalen voor het niet handsfree bellen, 1 voor het niet tonen rijbewijs, 1 voor het niet voeren van de juiste verlichting, 1 voor het niet dragen van de gordel en 1 voor het negeren van het stopteken.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.