maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Brabantse titel voor Sanne van de Pol

14 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het eerste weekend van de Brabantse Zomer Kampioenschappen (BZK2012) in Eindhoven heeft voor de Biesboschzwemmers zes medailles opgeleverd. Een gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles was de oogst na twee dagen zwemmen. Daarnaast werden er 25 persoonlijke records gezwommen en waren vier tijden goed voor een startbewijs op een Nederlands Kampioenschap.

Sanne van de Pol veroverde op de 100 schoolslag de titel, nadat ze deze tijdens de winter editie was kwijtgeraakt. Ze wist bij de aantik net iets sneller te zijn waardoor zij het goud uitgereikt kreeg. Op de 50 vrije slag wist Sanne naar een zilveren medaille te zwemmen met een nieuwe toptijd voor zowel 25 als 50 meter bad. Deze tijd is eveneens goed voor een startbewijs tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen (NJK2012) in Drachten medio juni. Daarnaast weet Sanne zich nu ook al verzekerd van een startbewijs op de Nederlandse Kampioenschappen (ONK2012kb) voor jeugd en senioren eind oktober.

Zilver
Thomas Zielhorst haalde net als Sanne twee medailles, maar deze waren van een zilveren en een bronzen kleur. Op de 100 rugslag moest Thomas genoegen nemen met zilver, maar was het verschil met goud slechts 0,2 seconden. Zijn eindtijd is wel goed voor een reis naar Drachten. Op de 400 vrije slag ging het 200 meter heel goed, maar daarna kon Thomas zijn concurrenten niet voorblijven en wist hij uiteindelijk derde te worden. Zijn tussentijd op 200 meter was wel een persoonlijk record. Op de 50 vrije slag had hij dit ook al gerealiseerd.

De laatste medailles waren voor Bart Schouten en Marcha Admiraal. Bart zwom op de 50 vrije slag naar een derde plaats en verdiende met zijn tijd tevens een ticket voor de Nederlandse Kampioenschappen op 8 juni in Amsterdam. Marcha wist op de 100 rugslag naar het brons te zwemmen in een nieuw persoonlijk record.

Lukas Schmidt was de laatste die een startbewijs voor de NJK2012 wist te verdienen. Op de 50 vrije slag verbeterde hij zich weer iets en zal mogelijk daardoor in een snellere serie aan de start verschijnen. Op de 400 vrije slag, 100 rugslag en 50 vlinderslag waren er ook tijdsverbeteringen.

Progressie
De jongste deelnemers, Redine van Breugel, Tom Kruis, Simon Schmidt en Julia Verhoeven, lieten zien dat er een nieuwe generatie aan zit te komen. Ze wisten zich nu niet met de strijd om de medailles te bemoeien, maar toonden wel progressie.

Voor Jade Groeneveld, Anne Ippel, Tonny Methorst, Chantal Paans, Mark Visser en Kim Wijnja waren ook goede tijden te noteren. Jade haalde wist op de 100 rugslag een vierde plaats te behalen en op deze afstand en de 50 vrije slag, 50 en 100 schoolslag wist ze haar tijden aan te scherpen. Voor Anne waren er persoonlijke records op de 50 vrije slag en 100 rugslag. Chantal wist haar tijd op de 100 schoolslag aan te scherpen. Voor Mark en Kim waren er geen verbeteringen van hun snelste tijden, maar ze waren wel tevreden met de tijden.

Estafette
De estafette ploegen eindigden beide op een vijfde plaats. Anne, Chantal, Jade en Sanne deden dit op de 4x100 wisselslag bij de meisjes tot en met dertien jaar. Voor Sanne, Anne, Tonny en Marcha was deze klassering er op de 4x200 vrije slag bij de dames.

In het hemelvaartsweekend zal er opnieuw gestreden gaan worden om de medailles en verbeteringen van de persoonlijke records. Op de diverse afstanden zijn er medaille mogelijkheden en de verbeteringen van de tijden moet zeker mogelijk zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.