dinsdag 23 juli 2024

Alles over Altena

650 jaar visrechten in Woerkum

14 mei 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Wij Dirc, here van Huerne ende van Althena, maken cond ende kenlic allen luden … dat wij ghegeven hebben ende gheven onsen poirteren van Woudrichem ende onsen poirterskinderen gemeenlic op onse visscherien te visschen…

Zo gaf Diederik van Horne, de heer van Altena in 1362 het visrecht aan de inwoners van Woudrichem. 650 jaar later bestaat dat visrecht nog steeds! Reden voor coöperatieve visserijvereniging De Hoop een feestje te vieren. Dat gebuert samen met het Cultuurhistorisch- en Visserijmuseum Woudrichem, de Vereniging tot Behoud van de Zalmschouw (VBZ), het stadsgidsengilde, Bibliotheek Altena, het Nederlands Dichterspodium en het Streekarchief Land van Heusden en Altena. Jong en oud, poorter en niet-poorter, iedereen is welkom op zaterdag 9 juni in Woudrichem.

Kijk ook in De Agenda op Woudrichem.net

Lees meer over:

Woerkum visrechten 650 jaar
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.