woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Jeugdatletiek in regio krijgt nieuwe impuls

14 mei 2012 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - In de historie van de Altena Road Runners heeft jeugdatletiek een kleine plaats gehad. Tijdens de jaren ’90, heeft de club een groep jeugdleden gehad die meedeed aan atletiekwedstrijden op de baan en indoor. ’s Winters waren er ook crosswedstrijden. Die jeugdtrainingen stopten noodgedwongen in 997 wegens gebrek aan trainers. In 2012 zal atletiekvereniging Altena Road Runners weer jeugdtrainingen gaan verzorgen onder de begeleiding van maar liefst twee trainers.

In de loop van 2011 pakten twee oud-jeugdleden, Jaco Booij en Bas de Boer, de gedachte op de jeugdatletiek in de regio een nieuwe start te geven. Booij is na de jeugd bij de A.R.R. middellange afstand (800, 1500 meter) gaan lopen bij Typhoon in Gorinchem. Inmiddels is hij weer een paar jaar lid van de A.R.R. en loopt bij de wedstrijdgroep. De Boer is lid gebleven bij de vereniging en is vanuit de jeugdgroep doorgestroomd naar de recreanten en inmiddels ook een vaste klant bij de wedstrijdgroep.

Training
De afgelopen maanden hebben beiden een officiële trainersopleiding van de Atletiekunie gevolgd. Na het afronden van deze cursus in juni van dit jaar zullen de jeugdtrainingen officieel beginnen op zaterdag 16 juni. Aanvang is 9.30 ’s ochtends en er wordt gestart vanaf De Inloper, gevestigd in sporthal De Jager te Giessen (ingang aan de zijde van de sportvelden).

Interesse
Lijkt het je leuk om een keer mee te doen en ben je tussen de 6 en 11 jaar. Kom dan langs voor een leuke atletiektraining. Voor meer informatie, vragen en het opgeven voor de trainingen neem contact met op via: jeugd@altenaroadrunners.nl

Lees meer over:

sport jeugd Giessen road runners
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.