woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Thermisch gereinigde grond niet bruikbaar

12 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In de jongste PvdA-nieuwsbrief wantrouwt fractielid Anne Nieuwenhuis de snelheid waarmee de argumenten wisselen omtrent het gebruik van thermisch gereinigde grond. Het voelt niet goed, aldus de PvdA'er.

Eerst was thermisch gereinigde grond geschikt voor de opbouw van terpen. Nu is er verschil in 'zettingsgevoeligheid, waterdoorlaatbaarheid en bruikbaarheid voor begroeiing' waardoor het niet geschikt is voor terpen, maar wel voor kades en wegfunderingen. Over gevaar voor uitspoelen van verontreiniging is ook niet iedereen het eens. De mening van professor Lucas Reinders (Biochemicus) is er niet één om zo maar naast je neer te leggen. Bij het gebruik van thermisch gereinigde grond zijn grote financiële belangen gemoeid. 'Dan is enig wantrouwen vaak op zijn plaats', meent het PvdA-raadslid.

Formeel
Hoewel de gemeente formeel het gebruik van thermisch gereinigde grond niet kan tegenhouden, heeft de gemeente wel invloed onder andere via de Bestuurlijke Begeleidingscommissie. Daar kan de gemeente toch een duidelijk signaal afgeven. Maar er is meer, meent Nieuwenhuis. Neem de communicatie. De PvdA vindt het prima dat er gekeken wordt of er behoefte is aan meer voorlichting. Maar er lijkt meer sprake van een verschil van mening dan van een communicatieprobleem.

Er wordt afgeweken van het grondstromenplan. Er wordt uitgelegd waarom je eerst thermisch gereinigde grond en nu gebiedseigen industriegrond krijgt in plaats van grond categorie wonen. Als je dat ondanks de uitleg niet wilt is dat toch geen kwestie van communicatie? Maar als er behoefte is aan extra voorlichting dan is dat natuurlijk prima, besluit hij.

Lees meer over:

politiek Werkendam pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.