maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Overlast, alcohol en de enkeling

12 mei 2012 (door WerkendamNet)

HANK - "Disco de Kelder in Hank organiseert regelmatig een avond voor jeugd van 14 jaar en ouder. Omdat onder de 16 geen alcohol geschonken mag worden en ook voor 14-jarigen een feest zonder alcohol kennelijk geen feest meer is, drinkt deze jongste jeugd zich alvast maar in op beschutte plekjes in Hank: kennelijk mogen ze dat thuis (gelukkig nog) niet.

Wat daar achtergelaten wordt is erg verontrustend en de buurt(en) klagen ook regelmatig van overlast. De gemeente Werkendam zegt serieus werk te maken van het terugdringen van het alcoholgebruik door de jeugd. Wij hebben burgemeester Carla Breuer vorig jaar gevraagd om met de eigenaar in overleg te gaan en daarbij de buurt ook uit te nodigen. Samen met de buurt, de ouders, de wijkagent en de Kelder moet het toch lukken deze overlast aan te pakken. Dit overleg heeft nog niet plaatsgevonden, maar dat moet in onze ogen wel snel gebeuren. Bedenk wel dat de meerderheid van de jeugd zich prima gedraagt. Pak die enkelingen dan aan, zou ik zeggen."

Evert Begemann
fractievoorzitter PvdA Werkendam

Lees meer over:

politiek Werkendam pvda
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.