zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

CNS De Kandelaar zwemt prestaties

12 mei 2012 (door WoudrichemNet)

RIJSWIJK - Op woensdag 9 mei werden de schoolzwemwedstrijden gehouden. Ook de kinderen van CNS De Kandelaar deden daaraan mee. Vol goede moed vertrokken zij naar zwembad Veldzicht in Genderen om daar de deelnemers van de zes andere scholen te ontmoeten, waarmee de strijd werd aangegaan. Alle kinderen moesten in ieder geval twee keer een baan zwemmen. Eerst schoolslag, gevolgd door vrije slag. De kinderen van de zwemclub moesten zelfs twee keer twee banen zwemmen. De Kandelaarkids deden hun uiterste best. Dat betekende in de series dat regelmatig één van hen als eerste aantikte.

De school schrijft verder: "Nadat alle kinderen hun banen gezwommen hebben, begon de estafette. Daarbij mochten twee kinderen van iedere groep meedoen. Dit werd een heel spannende race, waarbij De Kandelaar net als eerste aantikt.

Begeleidersestafette
Tot slot is er een estafette van begeleiders. Daarbij blijken de andere scholen zo bang te zijn voor onze school, dat ze niet eens meer mee durven doen. Ook deze estafette wordt dus door De Kandelaar gewonnen. Aan het eind van de middag kunnen we met een flinke oogst aan medailles (vijf bronzen, twee zilveren en twee gouden), twee taarten en de beker voor de tweede prijs terug naar Rijswijk.

Zoals je op de foto’s kunt zien wordt de volgende morgen op school lekker gesmuld van de taarten."

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.