zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Afbouw adviescentrum vordert gestaag

11 mei 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Hoewel er nog volop gewerkt wordt, ligt de afbouw van het nieuwe adviescentrum van Rabobank Altena goed op koers. Welhaast dagelijks is de voortgang te zien. De oplevering staat gepland in juni. De officiële opening vindt plaats in oktober 2012.

Op donderdag 21 april 2011 werd virtueel de eerste paal geslagen van het nieuwe kantoorgebouw. Het adviescentrum, centraal gelegen in het verzorgingsgebied van de bank aan de N322 in Almkerk, is zoveel mogelijk CO2 neutraal en duurzaam gebouwd.
Het kantoor beslaat drie bouwlagen en kent een open structuur (foto) met een licht atrium in het midden. Het hoogste punt is 13,5 meter en het bruto-vloeroppervlak bedraagt 3500 m2. Voor klanten en medewerkers zijn 110 parkeerplaatsen beschikbaar en een ondergrondse fietsenstalling. Met het ruim opgezette kantoor waarmee wordt voorgesorteerd op de toekomst en de daarbij behorende dienstverlening.

Ontmoeting
De ontwerptitel van het nieuwe centrum luidde daarom: ‘Thuis op de bank’ en is bedoeld voor een gebouw waarin medewerkers en klanten zich 'thuis' moeten voelen. Daarnaast moesten gebouw en terrein in harmonie met de landschappelijke omgeving zijn.
Naast de diensten die centraal aangeboden worden is er veel aandacht en ondersteuning voor telebankieren, zodat bankzaken eenvoudig ‘thuis op de bank’ geregeld kunnen worden. Het nieuwe kantoor wordt dan ook een echte ontmoetingsplek voor medewerkers en klanten.
Van de medewerkers heeft niemand een vaste plek, maar werkt men waar dat het meest praktisch en gewenst is. Adviseurs van verschillende disciplines zoeken elkaar regelmatig op om van elkaar te leren en kennis uit te wisselen. Rabobank Altena: "Voor de klanten betekent dit dat men kan rekenen op een optimaal advies dat is afgestemd op hun behoeften. Advies over verzekeringen, hypotheek, beleggingen, ondernemersbelangen of pensioenvoorzieningen, alles bevindt zich onder één dak." (Artist Impression Rabobank Altena)

Lees meer over:

Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.