maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Lopend Vuurtje weer in aantocht

10 mei 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Op zaterdag 26 mei organiseert Stichting Lopend Vuurtje voor de zesde keer de bekende regionale fietstocht. Niet alleen in het Land van Heusden en Altena, maar ook in de Alblasserwaard en de regio Dongemond kunnen mensen fietsend, wandelend of per auto een bezoek brengen aan meer dan 28 kerken. Dit jaar is gekozen voor ‘Kunst & Kerk’. Via verschillende activiteiten besteden kerken aandacht aan dit thema.

Difference
Deze zesde editie staat in het teken van stichting Make The Difference. Deze stichting zet zich wereldwijd in voor minderbedeelden. Naast het geven van geld en goederen stimuleert de stichting de lokale bevolking met voorlichting en opleiding. Nadat een project gestart is, houdt de stichting toezicht op de voortgang van het project. Op die manier zorgt de stichting ervoor dat iedere ontvangen euro goed besteed wordt. Dit jaar ondersteunt de stichting het project ‘Hiv/aids care & orphans support’ in Kisumu in Kenia. In Kisumu hebben 60% van de kinderen maar één of zelfs geen ouders. Deze zijn gestorven aan aids en andere infecties. Stichting Make The Difference helpt deze kinderen op weg in de maatschappij met basiseducatie en methoden om te overleven (hygiëne en koken).
Het inschrijfgeld voor de fietstocht, de sponsorbijdragen en de inkomsten uit de verkoop van worstenbrood, soep, fruit en koeken komen ten goede aan het project in Kenia. Wile meer informatie wil, brengt  een bezoek aan www.makethedifferenceprojecten.nl.

Sponsoren
Deelnemers kunnen zich laten sponoren door familie, bedrijven en collega’s. Iedere bijdrage per gereden kilometer gaat naar het goede doel voor dit jaar. De afgelopen vijf jaar zamelde men zo bijna € 60.000,- in voor goede doelen. 
Alles is mogelijk onder het genot van een hapje en een drankje. De kosten voor deelname aan deze bijzondere fietstocht zijn € 3,- voor volwassenen en € 2,- voor kinderen (maximaal € 8,- per gezin).

Op www.lopendvuurtje.info is alle info na te lezen.

Lees meer over:

sport Altena Lopend vuurtje
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.