zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Cursus GGD voor aanstaande brugklassers

10 mei 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - GGD West-Brabant organiseert een zomercursus `Plezier op School' voor aanstaande brugklassers. De overgang naar het voortgezet onderwijs kan extra moeilijk zijn voor kinderen die op de basisschool werden gepest of problemen hadden in de omgang met andere kinderen. Het maken van een goede start is erg belangrijk om te voorkomen dat deze problemen zich op de nieuwe school herhalen. De zomertraining `Plezier op school' helpt aanstaande brugklassers hierbij!


Wat leren kinderen tijdens de training?
Tijdens `Plezier op School' leren de kinderen negatieve gedachten om te buigen in helpende gedachten, leren ze om te gaan met te veel spanning en zich sociaal vaardiger te gedragen, vooral in de eerste dagen in het voortgezet onderwijs. Door met elkaar te praten en oefeningen en rollenspellen te doen, krijgen de kinderen meer zelfvertrouwen om beter met anderen om te gaan. Ook ouders leren hoe ze hun kind hierbij kunnen ondersteunen.

De cursus vindt plaats in de laatste week van de zomervakantie (13 t/m 17 augustus 2012) zodat kinderen een goede start kunnen n maken op de nieuwe school. U kunt de cursus in meerdere plaatsen volgen.

Lees meer over:

Altena GGD pelzier op school
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.