zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Brabants Veiligheidslabel voor BS Oudendijk

9 mei 2012 (door WoudrichemNet)

OUDENDIJK - Basisschool Oudendijk heeft het Brabants Veiligheidslabel (BVL) ontvangen. Dat ging niet zonder slag of stoot, oftewel: daar moest je wel wat voor doen... De school organiseerde dan ook allerlei praktijk- en theorielessen, spraken met ouders over het halen en brengen van kinderen en met de gemeente werd overlegd hoe de verkeersituatie rond de school verder verbeterd zou kunnen worden. Dat alles bleek voldoende om in aanmerking tekomen voor het BV. Dat betekende tegelijkertijd de start van de Verkeersweek op school.

Handvatten
Het BVL is een programma voor de structurele aanpak van verkeersveiligheid en praktijkgerichte verkeerseducatie aan basisscholieren in Noord-Brabant. Het biedt scholen en gemeente te hulp en handvatten daartoe. Het is een zogenaamd 'parapluproject' van de provincie voor verkeerseducatie gericht op jongeren tussen 4 en 12 jaar.

Lees meer over:

Oudendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.