donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Goede prestatie Van der Pol / Van der Ende

8 mei 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - WERKENDAM:  Het duo Van der Pol en Van der Ende deed goede zaken in de Super Car Challenge. De twee coureurs lieten zich van hun goede kant zien na een teleurstellend weekend op het circuit in Zolder. De twee waren vastberaden het tweede evenement van dit seizoen punten te gaan scoren.
Met een kwalificatie tijd van 1.45,753 wisten ze zich te verzekeren van een tweede startpositie in de GT-klasse. De race verliep over het algemeen zeer gunstig met een eerste plek halverwege de race was er zeker een euforie binnen het van Berlo racing team. Naarmate de race verder verliep werden er ook wat plaatsjes verloren wat resulteerde in een toch knappe vierde eindpositie van race 1.

Kopie
Race 2 op zondag was eigenlijk exact een kopie van de race op zaterdag, met nu een spin van Peter Versluis en een safety car situatie als gevolg kwam de auto van de mannen weer op een respectievelijke tweede positie te liggen, vlak achter Barry Maessen in zijn Viper SRT.
Na het hervatten van de race ging het de goede kant op een topresultaat neer te zetten, ware het niet dat door een geknakte wise bone linksachter het rubber van de achterband snel versleet en de grip verdween waardoor ook Steve Vanbellingen er met de BMW Sihouette in de laatste rondes nog overheen kwam en Nelson van der Pol de Mondeo V8 op een wederom knappe vierde positie kon finishen. Net geen podiumplaats, maar wel de nodige punten voor het kampioenschap.

De volgende race is 26 en 27 mei op Der Nürburgring in Duitsland.

Lees meer over:

sport
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.