donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Vijftien medailles voor masters Biesboschzwemmers

7 mei 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Acht zwemmers van de Biesboschzwemmers boven de 20 jaar hebben deelgenomen aan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK) in Eindhoven. In het 50 meter bad werden 7 gouden, 5 zilveren en 3 bronzen medailles gewonnen. Daarnaast werd er een Nederlands Masters Record gezwommen, 8 Brabantse en 13 club masters records. De grootverdieners waren Annette Wijnja en Arjon de Bok.

Annette wist op de 50, 100 en 200 schoolslag goud te winnen. Op alle afstanden wist ze eveneens de Brabantse en club masters records aan te scherpen. Op de 50 vrije slag en 200 wisselslag was er zilver voor Annette. Over 5 weken zal het tijdens de Wereld Masters Kampioenschappen (WMK2012) in Italië hopelijk nog sneller gaan. Dan komt Annette op de 50, 100 en 200 schoolslag en de 50 vrije slag aan de start.

Voor Arjon was het ONMK ook het laatste voorbereidingstoernooi voor het WMK2012. Hij wist op de 200 rugslag naar het goud te zwemmen. Op de 50 en 100 rugslag en de 100 vlinderslag waren er bronzen medailles. De tijden op de 200 rugslag en 50 vlinderslag waren verbeteringen van de BMR’s. Voor Arjon staan in Italië de 50, 100 en 200 vlinderslag en 100 en 200 rugslag op het programma.

Sabrina Amperse verraste iedereen en zichzelf door naar het goud te zwemmen op de 50 rugslag. Op de 50 vrije slag moest ze genoegen nemen met zilver. De laatste persoonlijke medaille was er voor Marjo Goelema. Zij wist op de 50 schoolslag beslag te leggen op het goud en deed dit in een nieuw Nederlands, Brabants en club masters record.

Dennis Klop, Tonny Methorst, Mark Visser en Kim Wijnja kwamen ook persoonlijk aan de start, maar konden geen medaille veroveren. Met name Kim zal tevreden geweest zijn, zij wist op de 50 vrije slag en 100 vlinderslag haar persoonlijke tijden dik aan te scherpen. Voor Dennis was het duidelijk dat hij op de goede weg zit in zijn voorbereiding op Italië.

Bij de drie estafettes werden drie medailles gewonnen. De 4x50 vrije slag dames  bestaande uit Kim, Tonny, Marjo en Annette was in hun categorie de beste. Arjon, Annette, Sabrina en Mark kwamen ook aan de start op de 4x50 vrije slag maar dan in de gemengde categorie. Zij konden de prestatie van de dames niet evenaren, maar met hun tweede plaats waren ze heel tevreden. Annette, Tonny, Kim en Marjo hadden op de 4x100 vrije slag ook de pech verslagen te worden. Ze zwommen een tijd die onder het Nederlandse Masters Record was, maar er was een ploeg beter. De tijd was wel goed voor een Brabants en club masters record.

Over 5 weken zal in Italië behalve Annette, Arjon en Dennis ook Harry Cornet aan de start verschijnen. Annette en Dennis komen ieder vier keer aan de start, terwijl Arjon en Harry vijf keer aan de start verschijnen. Voor de overige masters zal in september waarschijnlijk de eerste masterswedstrijd op de agenda staan.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.