Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

VVD stapt uit Woudrichemse coalitie

7 mei 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Reuring in de politieke Woerkumse (VVD) wateren. Allereerst stapt de VVD uit de Woudrichemse coalitie en keert Bert van Vessem de Woerkumse politiek de rug toe. Bovendien vertrekt VVD-fractievoorzitter Daan van Driel naar het buitenland.

VVD-bestuursvoorzitter Edwin van Staden geeft aan dat 'onvoldoende onderlinge samenwerking die een goed functioneren van zowel het college, de coalitie als de gemeenteraad in de weg staat, alsmede partij politieke krachtvelden die duiden op inmiddels onoverbrugbare verschillen van inzicht' ten grondslag liggen aan dit besluit de coalotoe t elaten voor wat het is.

De VVD is van mening dat het effectiever is om het liberaal gedachtengoed uit te dragen vanuit de gemeenteraad zonder deel uit te maken van deze coalitie. De VVD is medeondertekenaar van het coalitieprogramma en staat daar nog steeds achter, ook al zal ze op bepaalde aspecten nu een meer eigen standpunt kunnen innemen. 'Het genomen besluit valt ons zwaar en hebben we als bestuur, fractie en wethouder unaniem en met een groot verantwoordelijkheidsgevoel naar de gemeenschap genomen ook omdat wij geen werkbare alternatieven hebben kunnen vinden. De gemeenteraadsverkiezingen in 2014 bieden de VVD nieuwe kansen om bestuurlijk vorm te geven aan de Gemeente Woudrichem', aldus Marc Pullen, vice-voorzitter VVD.

Verhuizen
Maar er zijn nog meer veranderingen rondom de partij. Fractievoorzitter Daan van Driel verhuist binnenkort naar Frankrijk en zal worden opgevolgd door Stephan Vink die ook deel uitmaakt van de VVD-fractie. Robbert van Dijk (nu burgerraadslid) vult de fractie weer aan. Wethouder Bert van Vessem woont in ’s-Hertogenbosch, waar hij lid is van het lokale VVD bestuur en keert om die reden niet terug in de Woudrichemse politiek.

De VVD spreekt in het uitgegeven persbericht haar 'grote erkentelijkheid uit naar Daan van Driel en Bert van Vessem, die ieder op eigen wijze de gemeente Woudrichem en de VVD jarenlang met overtuiging en zeer veel inzet zeer hebben gediend.'

Voor eventuele vragen kan men contact opnemen met pr@vvdwoudrichem.nl

Lees meer over:

politiek vvd woudrichem Coaltie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.