Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Peuters bakken vis bij Bart Hartman

7 mei 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen vrijdag bezochten de kinderen van Kinderopvang Woudrichem (de semi-proffesionele) visbakker Bart Hartman in het kader van het vakantiethema 'Vissen'.

Al zingend in de bakfiets zongen de peuters onderweg het zelfverzonnen lied 'Visje in het water, visje in de pan.' De kinderen hadden de grootste lol, voordat zij zelfs begonnen waren. Op de plek van bestemming was Visbakker Bart al volop bezig. De poon borrelde in de olie en het rookapparaat stond al aan. Er was een gezellig zitje met kleine stoeltjes en de kinderen werden verwelkomd met limonade.

Cadeau
De hartelijke visbakker legde enthousiast uit hoe het visbakken in zijn werk gaat. Er werd aandachtig geluisterd en soms vol ongeloof gekeken naar de vis, die natuurlijk niet meer spetterde. Snel daarna werd de eerste lading poon geserveerd. De kinderen smulden enorm. Hartman had moeite de vis aan te slepen. Gelukkig bleek de voorraad groot. Er werd zelfs wat meegegeven om op het kinderdagverblijf op te smikkelen. Als dank voor de leuke excursie hadden de kinderen een zelfgemaakt cadeau bij zich. Een mooie slinger van vissen! Daar was de visbakker reuze blij mee.

Andere activiteiten
De kinderen van Kinderopvang Woudrichem bezochten eerder al de visboer op de markt. Daarnaast zullen zij onder andere nog gaan strandjutten en de historische stadshaven van Woudrichem aandoen. (Foto Kinderopvang Woudrichem)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.