vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Verdachte kort na overval op woning aangehouden

30 april 2012 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  De politie heeft vrijdagavond 28 april rond 22.30 uur een 16-jarige jongen aangehouden voor het plegen van een overval op een woning diezelfde avond, waarbij een auto werd meegenomen. De politie hield de verdachte staande in deze auto.

De politie kreeg vrijdag 27 april rond 22.00 uur melding van een overval. Er werd die avond aangebeld bij een 68-jarige bewoonster van het Crocuspad. Een jongeman drong de woning binnen en er ontstond een strubbeling tussen de bewoonster en de jongen. Hij wist sleutels te bemachtigen en liep vervolgens naar de auto van de vrouw. Buiten bij de auto ontstond opnieuw een strubbeling tussen de vrouw en de belager. De vrouw kwam hierbij ten val en de jongen ging er vandoor met de auto.

Aangehouden
Buurtbewoners zagen de vrouw op straat liggen en alarmeerden de politie. Agenten zochten de buurt af en hielden de snelwegen in de gaten. Op de A27 bij Breda-Noord werd een 16-jarige jongen uit Bergen op Zoom aangehouden in de auto van de gedupeerde. De jongen reed met een portier van de auto open en met groot licht. Hij is in verzekering gesteld.

De politie besloot zaterdag aangifte op te nemen van de gedupeerde, aangezien de vrouw vrijdagavond erg van slag was. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen.

Lees meer over:

Politie Werkendam Nieuwendijk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.