vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Is er meer..?

29 april 2012 (door AalburgNet)
GENDEREN -  Er zijn in Nederland zo´n vier miljoen (!) mensen die wel geloven dat er ´meer´ moet zijn tussen hemel en aarde, maar die zich niet betrokken weten bij kerk of christelijk geloof. Hoe zou het zijn om in Nederland over die spirituele zoektocht door te praten en wat hebben christenen in dat gesprek bij te dragen?
 
Dominee Hans Eschbach droomt ervan om heel Nederland in september 2012 met elkaar in gesprek te zien over die ene vraag: ‘Is er meer’. Met een aantal kerken en christelijke organisaties werkt hij aan ´Project MEER´. Naast een prachtig magazine en de website www.kerk.nl wil hij kerken en gemeenten in het hele land aanmoedigen hun startactiviteiten in september 2012 in het teken van dit gesprek te zetten.
 
Eschbach vertelt: ´Ik kwam laatst in gesprek met een jonge vrouw. Ze was niet gelovig. Maar toch verlangde ze naar meer. Letterlijk zei ze tegen me: ´Ik zou willen dat er een God is en dat ik er in kon geloven. Maar hoe doe je zoiets?´ Antwoord geven op zulke directe vragen is niet zo eenvoudig. Voor mij niet en voor andere christenen niet. Maar wat is het belangrijk om dit gesprek zorgvuldig en gemotiveerd te voeren!
 
Om kerken en christenen hiertoe aan te moedigen trekt hij met gospelzangers Gerald en Nelinde Troost door Nederland. Ze verzorgen zondagavondbijeenkomsten vol muziek en inspiratie.
 
Op zondagavond 6 mei 2012 zal deze visietour ook Genderen aandoen.De bijeenkomst wordt gehouden in de Gereformeerde Kerk en begint om 18.30 uur.
 
Voor informatie over project MEER+ is er de website www.kerk.nl.
Ook kan men mailen naar info@kerk.nl om informatie aan te vragen.

Lees meer over:

Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.