vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Kerkklok stopt met luiden

26 april 2012 (door WerkendamNet)

HANK - In het najaar van 2010 moest de Hervormde gemeente Dussen-Hank het moeilijke besluit nemen het kerkje in Hank in het buurtschap de Vierbannen te sluiten. En dat in het jaar dat de gemeente in het voorjaar nog haar vierhonderd jarig bestaan op feestelijke wijze had gevierd met een hagepreek. Op zondag 29 april wordt voor de laatste maal de bijbel geopend op de kansel om Gods woord te prediken.

Op 9 maart 1610 werd Timotius Wijckentoorn als eerste predikant aan de Hervormde gemeente van Dussen verbonden. Zo’n honderd jaar geleden kreeg ook Hank een Hervormde gemeente in het buitengebied tussen Hank en Nieuwendijk. Het begon met een catechesatielokaaltje aan de Buitenkade. (Nieuwsblad)

Lees hier het hele artikel...

Lees meer over:

Werkendam kerk hank
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.