Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

Esther Wijnberg opent bieb Kinderopvang

26 april 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Esther Wijnberg, directeur bibliotheken Altena, opende vandaag de 'bibliotheek' van Kinderopvang Woudrichem officieel.

De kinderopvangorganisatie zocht al enige tijd naar een goede invulling van één van hun ruimtes. Taalontwikkeling heeft altijd al hoog op de agenda gestaan en een écht rustig plekje was er nog niet. Het besluit om een bibliotheek te creëren was dan ook snel genomen. De ruimte is in eerste instantie bedoeld voor alle kinderen van Kinderopvang Woudrichem, zowel jong als oud. Hij is gehuisvest in locatie Het Bastion aan de Middelvaart, maar de kinderen die op locatie de Burcht zitten kunnen met hun bakfiets een gezellig bezoekje brengen aan de bibliotheek.

Peuters kunnen 's ochtends knus worden voorgelezen, terwijl 's middags de kinderen van de buitenschoolse opvang zich kunnen terugtrekken met een goed boek. Ook het maken van huiswerk is hier in alle rust mogelijk.

Boeken
Dat Kinderopvang Woudrichem op termijn ook boeken aan haar bezoekers gaat uitlenen is niet ondenkbaar. De kinderopvangorganisatie profileert zich als maatschappelijk betrokken en is zich welbewust van het hoge percentage laaggeletterdheid in het land van Heusden en Altena.

De officiële opening is bedoeld voor alle kinderen en ouders van Kinderopvang Woudrichem en andere belangstellenden. Het (oud) Hollandse karakter van de bibliotheek uit zich ook in de opening.

Lees meer over:

woudrichem
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.