donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Nelson van der Pol geeft les op Willem van Oranje College

25 april 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 26 april geeft Nelson van der Pol van het Van der Pol Kart Racing Team vanaf 8.45 uur een gastcollege aan alle techniekleerlingen uit het derde leerjaar van het Willem van Oranje College in Wijk en Aalburg. Het aantrekken van Nelson van der Pol heeft alles te maken met de op handen zijnde zeepkistenrace van het Willem van Oranje College op 24 mei aanstaande.

Met Nelson van der Pol heeft het Willem een grote naam uit de kartwereld aangetrokken. Van der Pol was jarenlang actief voor Tony-Kart en is inmiddels ook succesvol in de BRL-V6 series, de toerwagen raceklasse van Ford Nederland ELF Benelux Racing League V6. Veel vragen

Lesmethodes
Na de introductie van het zeepkistenproject, kwamen de docenten van het Willem van Oranje College er al snel achter dat bij de organisatie van een dergelijk race-evenement wel iets meer komt kijken dan het volgen van de bestaande lesmethodes. Zo stuitte men al snel op de moeilijkheid van het correct indienen van een evenementenvergunning en niet lang daarna kwamen in de ontwerpfase vragen binnen over de constructie van het voertuig. Want ben je nu het beste af met grote smalle wielen of verdient ‘dubbel lucht’ de voorkeur bij het bereiken van de grootste snelheid en de minste weerstand? Waar let je op bij de fabricage van de rem? Allemaal vragen, waarop de docenten het antwoord schuldig moesten blijven. Met behulp van een monteur van het Van der Pol Kart Racing Team en het nodige aanschouwelijke materiaal, zal Nelson van der Pol de leerlingen van het Willem van Oranje College zo volledig mogelijk inlichten over rolweerstanden en alles dat nodig is voor het bereiken van een optimaal resultaat in de zeepkistenrace.

Lees meer over:

Willem van Oranje College
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.