woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

Foranto heren 1 speelt volgend jaar als Voltena heren 1

24 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Afgelopen seizoen kende Foranto heren 1 maar weinig hoogtepunten. Er werd gewonnen van de nummer twee, maar het seizoen stond vooral in het teken van de vele matige wedstrijden.
Er zijn allerlei oorzaken aan te wijzen, maar het eindresultaat is dat Foranto heren 1 dit jaar degradeert uit de promotieklasse. Dat is jammer, want Foranto speelde enkele jaren in de promotieklasse en leek daar juist goed te passen.

Afgelopen vrijdag werd de laatste competitie wedstrijd gespeeld tegen OKK. Foranto moest deze wedstrijd wederom enkele spelers missen. Er werd begonnen met de volgende opstelling: Jacco Bouman als spelverdeler, Michael Wansink en Bjorn Wansink als buiten aanvallers, Ren Kroeze als diagonaal, Arjen Kieboom en Robin den Dekker als midden aanvallers.

Sterk
Foranto begon de wedstrijd goed en stond al snel voor in de eerste set. Maar OKK kwam sterk terug door veel te verdedigen. Foranto kon de voorsprong niet vasthouden en verloor nipt de eerste set. De tweede set kende een zelfde verloop.
Wederom startte Foranto goed. Het stond zelfs meer dan zes punten voor. Helaas begon de aanval van de Werkendammers te haperen en werd er bijna niet meer gescoord. OKK profiteerde en pakte zo ook de tweede set.
De derde set werd Jasper Dekker in het veld gebracht. De wedstrijd verliep voor de diagonaal ongelukkig. Bij een verdedigingsbal kneusde hij zijn enkel, waardoor hij gewisseld moest worden. Foranto probeerde zichzelf te herpakken. De Werkendammers waren fanatiek, maar het ontbrak aan aanvalskracht. Ook de derde set werd verloren.
De vierde set werden de rollen omgedraaid. OKK had meer moeite met scoren en de aanval begon bij Foranto juist weer te lopen. De laatste set in de promotieklasse werd overtuigend gewonnen.

Samenvoeging
Volgend jaar zullen de clubs SSS en Foranto worden samengevoegd tot Voltena. Het is te hopen voor het eerste team dat er dan ook aansluiting komt vanuit de jeugd. Het feit dat Foranto gedegradeerd is mede te denken aan het feit dat er slechts 1 heren team in Werkendam is. Wel is duidelijk dat het talent Rens Kroeze volgend jaar niet meer bij de heren zal spelen. Hij gaat in Goirle in een 1e divisie team volleyballen. Ook is het nog bij de andere heren nog onduidelijk wie er blijven. Maar er zal zeker een team geformeerd worden. De ambitie is duidelijk voor volgend jaar: bovenin in de eerste klasse meedraaien. Hopelijk voor de Werkendammers wordt er volgend jaar meer gewonnen en zijn er minder blessures.
 

Lees meer over:

sport Werkendam foranto
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.