vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Thomas Zielhorst 8e van Nederland op 1500m

24 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor de derde keer binnen drie maanden heeft Thomas Zielhorst een 1500 meter gezwommen. Voor een zwemmer die tot een jaar terug niet langer dan 400 meter in een wedstrijd had gezwommen is dit een flinke uitdaging. Thomas mocht deelnemen aan de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 1500 meter.

Door de verscherpte limietenregeling waren er officieel zes zwemmers in de categorie van Thomas geplaatst. De Koninklijke Nederlandse ZwemBond had echter in de bepalingen opgenomen dat de serie dan aangevuld zou worden en Thomas was met zijn tijd van eind maart uit Eindhoven de gelukkige.

In een keurige ingedeelde race, lukte het hem echter niet om zijn inschrijftijd aan te scherpen. De tussentijden waren langzamer dan in Eindhoven en daardoor zat een mogelijke verbetering van zijn klassering vanaf het begin er niet in.

In het tweede en derde weekend van mei staan de Brabantse Zomer Kampioenschappen op het programma. Namens de Biesboschzwemmers zullen ongeveer 15 zwemmers en zwemsters aan dit kampioenschap deelnemen.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.