maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Opnieuw Brabantse Records Harry Cornet

24 april 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In het 50 meter bad van Nijmegen werd de derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel gezwommen. Van de Biesboschzwemmers deden er 4 heren en een dame mee. Zij kwamen terug met 2 Brabantse Masters Records (BMR) en zes clubrecords bij de masters. De records waren voor Harry Cornet, Sabrina Amperse en Mark Visser.

Een week na zijn BMR’s in Kampen, op de 100 vrije slag en 200 schoolslag, heeft Harry op de 200 vrije slag en 100 vlinderslag bij de heren tussen 40 en 44 jaar ook de records op zijn naam gezet. Deze tijden waren uiteraard ook goed voor clubrecords. Op de 50 schoolslag wist Harry zijn eigen clubrecord ook aan te scherpen.

Arjon de Bok had de pech dat Harry in dezelfde leeftijdscategorie zwemt, want hij wist ook onder het oude BMR op de 100 vlinderslag te blijven. Op de halve afstand was Arjon maar 0,04 seconden langzamer dan twee jaar geleden en dat belooft dus veel voor het Wereld Masters Kampioenschappen in juni van dit jaar in Italië.

Voor Sabrina waren er clubrecords op de 50 vrije slag en vlinderslag bij de dames tussen 30 en 34 jaar. Op beide afstanden wist ze dicht bij haar snelste tijden te blijven. Voor Mark Visser was er zelfs een persoonlijk record. Op de 100 schoolslag verbeterde hij zijn oude toptijd met 0,6 seconden en daarnaast bleef hij onder het clubrecord bij de heren tussen 20 en 24 jaar.

In het eerste weekend van mei staan de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma. Behalve Harry zullen Arjon, Mark en Sabrina daar ook aan de start verschijnen. De groep bestaat verder uit Tonny Methorst, Annette en Kim Wijnja en Marjo Goelema.  Er is op 25 persoonlijke en 3 estafette nummers ingeschreven en bij de dames zullen Annette, Kim, Tonny en Marjo proberen de Nederlandse Masters Records (NMR) op de 4 x 50 vrije slag en 4 x 100 vrije slag te verbeteren.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.